راه بند الکترونیکی

به طور کلی راه بند های الکترونیکی شامل تجهیزاتی می باشد که با به کنترل درآوردن ورود و خروج وسایل نقلیه از یک گذرگاه که می تواند پارکینگ، عوارضی، محوطه کارخانه ها و کارگاه ها و … باشد، رفت و آمد را تحت نظر کارفرما دربیاورد. بدین منظور می توان از انواع راهبند الکترونیکی نظیر راه بند میله ای، راه بند ستونی، راه بند زنجیری، راه بند دفنی و … بهره جست. راه بند میله ای یا بازویی متداول ترین نوع راه بند است که به طور گسترده در سطح شهر می توان یافت.

راه بند ها از لحاظ سیستم کارکرد به دو مدل الکترومکانیکی و الکتروهیدرولیکی دسته بندی می شوند. در راه بندهای الکترومکانیکی نیروی خروجی از محور موتور وارد گیربکس راه بند می شود تا قدرت و سرعت محور متحرک تنظیم شود. شفت راهبند وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد. مرکز دوران میله راه بند دارای یک محل اتصال بوده که بر روی شفت خروجی به گیربکس متصل می گردد. در این بین زنجیره انتقال قدرت کامل شده و نیروی محرک موتور به بوم راه بند الکترونیکی منتقل می شود. از راه بند های مکانیکی برای مکان هایی با تردد مشخص و معین استفاده می شود. تردد بیش از اندازه می تواند به دستگاه فشار بیاورد.

در راه بند های هیدرولیکی سیستم محرک دستگاه بر اساس فشار پمپ روغن و سیلندر هیدرولیک می باشد. با روشن شدن موتور راه بند، پمپ روغن به حرکت درآمده و روغن انباشته شده را با فشار از مخزن وارد سیلندر هیدرولیک می نماید. با ورود و خروج روغن در سیلندر، پیستون به حرکت درمی آید. انتهای آزاد پیستون به شفت خروجی متصل می باشد و از سمت دیگر بوم راه بند نیز از مرکز دوارن خود به شفت خروجی متصل می شود. به این ترتیب حرکت پیستون درون سیلندر هیدرولیک منجر به حرکت میله ی راه بند هیدرولیکی می شود. از راه بند های الکتروهیدرولیک برای تردد های نامعین و بالا استفاده می شود و قیمت بالاتری نسبت به راه بند مکانیکی دارد.

 

راه بند الکترونیکی

راه بند های میله ای دارای دو قسمت اصلی بدنه و بوم می باشند. بدنه ی دستگاه شامل موتور و کلیه قطعات مورد نیاز برای حرکت بوم دستگاه می باشد. بوم دستگاه نیز میله ای از جنس آلومینیم می باشد که علاوه بر سبک بودن، به نحوی طراحی شده است که هنگام تصادف وسیله نقلیه با بوم تنها، میله ی راه بند آسیب ببیند و به موتور و بدنه آسیبی وارد نشود تا خسارت وارده به راه بند به حداقل برسد.

طول بوم راه بند الکترونیکی از نکاتی است که هنگام انتخاب باید به آن توجه کرد. این طول معمولا بین ۲ تا ۸ متر متغیر می باشد ولی اکثر راه بندها با طول بوم ۶ و ۴ متر تولید می شوند. همچنین در مکان هایی که محدودیت ارتفاعی وجود دارد می توان از راهبند با میله ی تاشو استفاده کرد تا بتوان در مواقع بسته بودن طول مورد نیاز را تامین کرد.

کلیه ی راه بند ها قابلیت همخوانی با دستگاه های کنترل تردد از قبیل BMS و دوربین پلاک خوان و تگ RFID را دارا می باشند.

اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب راه بند الکترونیکی :

  • میزان استفاده از راه بند در طول روز (متاثر در انتخاب سیستم کارکرد راه بند)
  •  عرض درنظر گرفته شده برای پوشش دهی (متاثر در انتخاب میزان طول میله ی راه بند)
  •  نیازهای کارفرما (از قبیل سرعت باز شدن و بسته شدن، میزان هزینه ی در نظر گرفته شده و …)

راهبند

راه بند ستونی :

راه بند بولارد یا ستونی به منظور کنترل رفت و آمد وسایل نقلیه و همچنین با قابلیت جلوگیری از ورود ماشین های سنگین با اهداف خراب کارانه و تروریستی، در مکان های خاص و با اهمیت بالا نظیر مناطق نظامی، سفارتخانه ها، استانداری ها، پارکینگ سازمان های دولتی و … مورد استفاده قرار میگیرد.
برای نصب راه بند ستونی نیاز به فونداسیونی مربع شکل به عمق ۱٫۵ مترو ابعاد ۱ متر می باشد. معمولا راه بند ستونی از استوانه ای ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی متری تشکیل شده است که از سطح زمین به سمت بالا حرکت می کند (سرعت بالا و پایین آمدن ستون دستگاه بسته به مدل و نوع آن از ۱٫۲ ثانیه تا ۷ ثانیه متغیر می باشد). مقاومت در برابر ضربه در برخی راه بندهای ستونی به اندازه ای می باشد که توانایی متوقف کردن یک ماشین سنگین به وزن تقریبا ۶ الی ۷ تُن با سرعت ۶۰ الی ۸۰ کیلومتر بر ساعت را دارا می باشد. راه بند ستونی دارای سنسوری است که در صورت تشخیص وجود مانعی مانند اتومبیل در روی آن به سمت بالا حرکت نکند تا آسیبی به جسم وارد نشود. معمولا ساختار راه بند های ستونی الکتروهیدرولیک می باشد و  قیمت راه بند های ستونی به خاطر جنس و ساختار آن ها گران تر از بقیه مدل ها می باشد.

راه بند الکترومکانیکی درای بدنه ای قوی و درای لرزشگیر در انتهای آزادی آسان در صورت خرابی برق و برای همه شرایط اضطراری پیستون هیدرولیکی می باشد و ساختار یکپارچه آن، این اجازه را به عمق زمین می دهد تا انتخاب درستی پس از ضربه، دستکش از اتصال جدا می شود گراز ۹۰ درجه در سطح افقی چرخش می کند را انجام دهد تا راهبند الکترومکانیکی را تشخیص دهد. گاها پیش می آید شرایط استفاده شدید نور فلاش LED تضمین نمای کلی سیگنال نور پوشش محافظ جادویی حفاظت از عملکرد مانع از کارآیی مطلوب برخوردار است که پارکینگ بند یا نگهدارنده ی جای پارک خودروها نیز صرفا وقتی بدست می آید. راهبند فک ایتالیا و فادینی ایتالیا می باشند. راه بند میله ای و لوازم جانبی آن میباشد.